The Escape Game (Grapevine, TX)
Print | Share

The Escape Game (Grapevine Mills Mall – Grapevine, TX)

This tenant improvement project required interior demolition and finish-out of existing lease space to accommodate a new 3,500 SF facility for The Escape Game. The Escape Game provides an immersive and interactive entertainment game experience in which customers find clues and solve puzzles to escape a locked room. At this location, customers may choose from Gold Rush, The Heist, or Prison Break experiences. The new facility includes a front lobby and cashwrap / sales area, control room, manager’s office, unisex restroom, employee break room, and a long narrow hallway leading customers to their selected adventure. The floorplan also includes space to add an additional game at a future date.

 

We served as the General Contractor in charge of overseeing interior demolition, interior construction, and finish-out for the project. Demolition involved removal of existing storefront, as well as selected existing interior partitions, furnishings, lighting, and HVAC equipment and fixtures. Existing finishes and furnishings were removed. The existing demising-wall structure remained.

 

Construction included miscellaneous steel, rough carpentry, finish carpentry, fixture installation, wood framing, roofing, doors frames & hardware, new storefront glass system, windows/glass/glazing, drywall/framing/acoustical, resilient flooring/base, carpeting, painting & wallcovering, awnings & canopies, fire sprinklers, fire alarm, HVAC, electrical, and air balance.

 

Due to the unique nature of the themed environment, the Client’s contracted specialty subcontractors provided custom finishes in several of the themed game areas. Careful scheduling and coordination was required to have our portion of the work completed and areas prepared to receive the custom finishes.

 

The Client approached the project as though it was a design-build. Therefore, it was critical for us to continuously have open and direct communication with the Client regarding any potential issues resulting from each change order and to discuss possible solutions. By remaining flexible and responsive and to those changes, we were able to minimize impact to the schedule. The nearly 13-week project was completed in May 2017.